Opruimen, opruimen en nog eens opruimen. In het begin van het Corona tijdperk was ik niet te stoppen. Alsof het allemaal NU moest. Nu of nooit! Eindelijk had ik tijd of beter gezegd nam ik de tijd om te struinen door kasten, kelder en zolderluiken. En gezien de files bij de vuilstort was ik niet de enige. Uiteraard is het interessant om erbij stil te staan wat ons drijft om dit te doen maar daar wil ik het nu niet over hebben. Wel over mijn vondst; mijn oude rolschaatsen.

Deze rolschaatsen hadden al eerder een ritje naar de vuilstort overleefd en ook nu mochten ze niet weg. Ik heb zoveel plezier beleefd aan deze rolschaatsen. In de loopbaan coaching vraag ik naar waar je graag mee bezig was tussen je 6e en 12e levensjaar. Waar speelde je mee, wat deed je? Als kinderen mogen spelen doen ze precies datgene wat ze willen doen. Ze laten zich niet vertellen waar ze mee moeten spelen. Zet bijvoorbeeld een bak lego neer voor een aantal kinderen. Het ene kind pakt blokjes en gaat enthousiast bouwen. Het andere kind vraagt of er een instructieboekje is om na te bouwen en het volgende kind gaat er mopperend naast liggen want wil absoluut niet met lego spelen. In deze jaren ben je zo puur jezelf. Je doet wat je leuk vindt, laat je niks opleggen bij vrij spel en dat brengt je bij jouw drijfveren.

 Wat zeggen de rolschaatsen over mij?

Ik associeer dat met vrijheid, pret, erop uit trekken en avonturen beleven. Eén op één zaken die nog steeds voor mij van belang zijn. Ok, ik ben niet meer aan het rolschaatsen maar ik ben dol op wandelen, fietsen en schaatsen. Erop uit trekken, frisse lucht opsnuiven en wind in de haren. Zo kom ik tot rust. Mijn werk als zelfstandige geeft mij veel vrijheid. Toen ik startte als ZZP’er adviseerde men mij een niche te kiezen. Dat had je namelijk nodig als startende zelfstandige. Maar dat wilde ik niet. Ik floreer binnen een breed speelveld. Ook hierin zoek ik de vrijheid. De diversiteit aan vragen, branches, functies en leeftijden maken het werk voor mij uitdagend. Goed om mij dat weer te realiseren.

Waar was jij graag mee bezig en wat zegt dat over jouw drijfveren?

Deze tijd nodigt uit tot reflectie. Ben ik bezig zoals ik bezig wil zijn? Wat mis ik bijvoorbeeld nu ik niet naar kantoor kan of wat levert het me juist op. Misschien word je zelfs gedwongen na te denken over een nieuwe koers omdat je baan op de tocht staat. In ieder geval een tijd om na te denken over jouw drijfveren. Denk dan eens terug aan jouw jeugdjaren en waar je blij van werd.