De afgelopen dagen heb ik heel wat gebanjerd door de sneeuw. Heerlijk!

Het wandelen neemt bij mij behoorlijk wat onrust weg. Heb ik dan onrust? Zeker weten! Als  ZZP’er staat ieder jaar de teller weer op 0 en hoewel ik al ruim 15 jaar heb mogen ervaren dat het goed komt is er altijd weer onrust. Dat wordt versterkt als ik op social media alle goede voornemens en nieuwe plannen lees voor 2024. Wat mij dan helpt is wandelschoenen aantrekken en naar buiten gaan.

Nu bof ik dat ik zo het bos in loop. Ik word rustig, laad ervan op, het is goed voor mijn lijf en ik krijg vaak nieuwe inzichten en ideeën. Zeker ook door samen te wandelen en te sparren. Zo kreeg ik vandaag de vraag waarom ik als fervent wandelaar, wonend in een prachtige omgeving niet een 1 op 1 wandelgesprek aanbied als coach. Mijn standaard antwoord is: “wandelen is van mij, dat heb ik nodig om op te laden”. Vervolgens kreeg ik de opmerking dat het één het ander toch niet uit hoeft te sluiten. Dat het een laagdrempelige manier is om mensen een stap verder te brengen in een wandeling van 1 tot 1.5 uur. Je hoeft elkaar niet aan te kijken, de natuur inspireert en een prikkelend gesprek helpt je een stap verder om je uitdagingen aan te gaan en je twijfels te bespreken. Ook is 1 gesprek goed te overzien voor mensen. En als het jou zelf zo goed doet dan kan je het een ander toch ook aanbieden?

Een waarheid als een koe en ik heb besloten hier niet lang over na te gaan denken maar dit inderdaad te gaan doen. Gewoon 1 wandeling, 1 gesprek om mensen aan te moedigen en te prikkelen om een eerste stap te zetten en uitdagingen aan te gaan. Dus sta je voor een beslissing, loopt het in je werk niet zoals je wil, ervaar je stress en wil je daar over praten neem contact met me op!