Visie & werkwijze

Om je inzicht te geven in wat je van mij kunt verwachten wil ik kort vertellen over hoe ik tegen coaching aankijk en over mijn werkwijze. 

De ervaringen die anderen met mij hebben geven je een nog duidelijker beeld. Bekijk deze hier.

Maak tijd vrij

Neem de tijd om stil te staan bij je ontwikkeling. Even niet doorrennen in alle hectiek maar maak een pas op de plaats om de juiste koers te bepalen of jezelf verder te ontwikkelen. Daar is rust en overzicht voor nodig.

Je kan meer dan je denkt

Ik vind het een uitdaging om jou mogelijkheden te laten ontdekken. Je kan vaak veel meer dan je zelf voor mogelijk houdt. Ook is het de kunst om te ontdekken hoe jij jouw talent optimaal kan inzetten.

Keuzemogelijkheden

Ik wil je laten ervaren dat je in alle omstandigheden keuzemogelijkheden hebt en zelf verantwoordelijk bent om sturing te geven. Hoe lastig of in sommige gevallen zelfs uitzichtloos een situatie ook lijkt.

Focus op jezelf

Blijf trouw aan wie jij zelf bent. Wat past bij jou op dit moment in je leven? Dat is lastig omdat we geneigd zijn te kijken naar hoe anderen het doen en ons daarmee vergelijken. En op social media lijkt het alsof iedereen het altijd net iets beter voor elkaar heeft dan jij. Het gevolg is dat we meer dan ooit last hebben van perfectionisme, prestatiedruk en stress.

Ook geldt dat datgene waar je last van hebt je alleen zelf kan veranderen. De ander verander je niet en een situatie ook niet. Het zit hem in het anders om leren gaan met de ander of situatie(s). De focus ligt op het eigen gedrag.

Niet alleen praten maar ook doen

Het is van belang dat je ontdekt waar je kracht ligt en wat jouw uitdagingen en wensen zijn. Maar de stap daarna is minstens zo belangrijk. Het komt in mijn begeleiding ook aan op durven, doen en jezelf presenteren. Rond deze drie pijlers bouw ik mijn programma’s. Lees hier meer over.

Iedere vraag is uniek en vraagt om maatwerk

Kant en klare programma’s doen afbreuk aan de dynamiek die past bij het in ontwikkeling zijn. Dat betekent dat ik aansluit bij jouw situatie. Waar sta je in je carrière, wat sluit aan bij jouw manier van leren en hoe kom jij het beste in beweging. En welke bagage is daarbij al voorhanden. Herhaling is vervelend, komt de scherpte niet ten goede en is zonde van de investering.

Mijn werkwijze

Ik ben jouw sparringpartner. Ik praat, denk en voel met je mee. Als ik mijn werk goed doe stel ik jou de juiste vragen en reik opdrachten aan waardoor jij zelf structuur gaat aanbrengen in wat er allemaal in jouw hoofd en lichaam omgaat. Deep down weet je zelf al veel maar je gaat jezelf hardop dingen horen zeggen of je schrijft het op en dat is de eerste stap naar verheldering.

Ik geef terug wat ik zie en hou je een spiegel voor. Ik kom snel tot de kern, ga de confrontatie niet uit de weg, ben duidelijk, praktisch en in staat iets ‘groots’ beheersbaar en klein te maken. Ik vind het belangrijk dat je in een veilige omgeving kan ontdekken en ervaren. Dat je geheel jezelf kan zijn. Met plezier ontdekken maar ook uitgedaagd worden. Ik boek en haal graag samen resultaat. We zien elkaar in mijn praktijk in Hilversum maar mocht er zich tussentijds iets voordoen dan ben ik er altijd als jouw sparringpartner via de mail/ telefoon of online.

Diversiteit aan branches, functies en leeftijden

Ik werk voor bedrijven in verschillende branches en begeleid mensen met diverse functies en van verschillende leeftijden. Hoewel iedere branche, functie en leeftijdscategorie zijn eigen kenmerken heeft draait het mijns inziens altijd om de mens in de organisatie met zijn eigen vraagstukken en onzekerheden. Het brede speelveld is destijds een bewuste keuze geweest. De diversiteit aan vragen, leeftijden, functies en branches houdt het werk voor mij aantrekkelijk en uitdagend. Inmiddels ben ik na 25 jaar coaching een ‘allround’ gesprekspartner geworden.

Korte trajecten

Ik spreek bij voorkeur een beperkt aantal sessies af om van daaruit verder te bezien wat eventueel nog nodig is. Dit zet iedereen op scherp.

Samenspel met de organisatie

Coaching moet niet los staan van de werksituatie. Waar mogelijk leggen we de verbinding met jouw organisatie.

Samenwerking

Voor preventie en adviestrajecten op het gebied van omgaan met werkdruk, stress en gezond werken werk ik samen met:

Anita Roelands van Roelands Coaching.
Anita is expert in het voorkomen en verhelpen van burn-out en stressklachten. Zij is auteur van het boek Nooit meer burn-out! In drie stappen leren genieten van werk en leven.

Hilde Aarts – osteopaat & coach.

Met haar unieke combinatie van coaching en osteopathie heeft Hilde als geen ander kennis van wat de stress doet op fysiek en mentaal vlak. Daarbij heeft zij als leidinggevende van een zorgcentrum en in de topsport (FC Utrecht) ervaren wat nodig is om te komen tot een optimale prestatie. Hard werken kan maar wel op een gezonde manier.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

neem dan contact met mij op.

06-44728473