Ze keek me vragend aan met een angstige blik : “Moet ik echt stoppen?”. Toen ik zei: “Moet ik jou dat echt vertellen?” was het stil en schudde ze van nee. Ze was doodmoe en eigenlijk was dat al jaren zo. Voor het eerst kon ze niet meer om haar lichamelijke signalen heen. Altijd maar doorgegaan en gedacht dat ze veel energie had. Maar wat ze dacht te voelen was ‘valse energie’, geleverd door de stresshormonen cortisol en adrenaline waardoor ze door kon blijven gaan. Ongelooflijk eigenlijk waar een lichaam op basis van adrenaline en cortisol nog toe in staat is. Tegelijkertijd dus ook zo misleidend.

De angst om te moeten stoppen met werk en topsport en gewoon eerst eens te gaan wandelen was zichtbaar en voelbaar. Ik verzekerde haar dat met een juiste opbouw en aanpak ze echt terug zou kunnen komen, weliswaar op een andere manier. Als coach blijven dit spannende momenten. De pijn, het verdriet en angst zo voelbaar en dat moet je leren verdragen.

Het is haar gelukt en als je dan zo’n prachtig review krijgt maakt dat zo blij! Wat heb ik toch dankbaar werk!

Review

Na meerdere keren te zijn uitgevallen en verscheiden soorten coaching, via het werk met Simone in contact gekomen. Ze pakte meteen de koe bij de horens en was de eerste coach die ervoor zorgde dat ik echt naar de basis terug ging en vanaf 0 begon (werk, sport, rusten, contacten) en dat het niet betekende dat dit “altijd” zo zou blijven…….waar ik zo bang voor was.

Langzaam opbouwen zodat de basis solide, goed en stabiel is. Goed luisteren naar je lichaam, de signalen herkennen en naar handelen. Ik heb me in die periode volledig overgegeven en ben Simone hier heel dankbaar voor. Ik heb mijn werk en privéleven weer op orde. Weet signalen te signaleren en herkennen en ben me bewust van mijn lichaam. Voor mij een hele goede, veilige en vertrouwde manier om “nooit meer burn-out te raken”.