Referenties

Wat anderen over mij zeggen

Simone is een heel goede, pragmatische en prettige coach. Ze weet wat ze kan en waar ze goed in is. Kan op sympathieke wijze een spiegel voorhouden en is daarin zeer effectief.

Is niet bang om het proces ten goede te beïnvloeden als ze daartoe aanleiding ziet. Kortom Simone is een zeer gewaardeerd coach waar wij nog hopen jaren mee samen te werken

Karen Willems en Sandy Abrahams namens de NOS

Simone denkt in mogelijkheden en het werkt aanstekelijk om daarin mee te gaan. Ze is doortastend, en stimuleerde mij om verlangens en dromen serieus te nemen bij het uitstippelen van mijn verdere loopbaan. Ze nodigde mij uit, op enthousiaste wijze en met behulp van goede en originele opdrachten, om buiten de kaders te denken. Tegelijkertijd zorgde haar pragmatische benadering ervoor dat tijdens het coaching traject ook heel praktische overwegingen voortdurend onderwerp van gesprek bleven.

Het traject liep voor mij uit op een stap in het diepe, een stap richting meer variatie in mijn werkzaamheden en meer vrijheid in de manier van indelen daarvan. Simone heeft mij op heel prettige en constructieve wijze begeleid richting die stap, waardoor ik deze met vertrouwen tegemoet ben gegaan.

Roselien Herderschee, journalist

In de samenwerking met Simone is het meest kenmerkend de ‘no-nonsense’  aanpak, heel praktisch. Daardoor leverde het voor mij direct al resultaat op. Simone is daarnaast een heel prettig mens, waarbij de intake ook een goede graadmeter is of het traject waar je samen gaat instappen ook gaat werken. Met een gerust hart kan ik mensen bij haar aandragen om ze te verder helpen met een coaching vraag. Dat heb ik een aantal keer al gedaan.

Anoniem, vrouw, manager

Ik heb Simone via een collega leren kennen en  wat ik belangrijk vind is dat er direct een klik voor mij was .

Simone heeft visie en draagt haar visie uit! Zij gaat doelgericht aan de slag en binnen korte tijd heb ik, door gebruik te maken van de kernkwadranten, geleerd om zicht te krijgen in mijn kwaliteiten en wat het doet als je daarin ‘doorslaat’.

Het ‘doorslaan’ zorgt voor problemen en samen hebben we gekeken naar mogelijkheden om hiermee om te leren gaan.

Nuttig, bruikbaar en doelgericht! Ik kan verder maar en vind het een cadeautje om jaarlijks  twee maal op APK te mogen gaan.

Dolly Batenburg, schooldirecteur

Ben inmiddels 52 jaar en vond het tijd om stil te staan bij mijn verdere werkzame leven.
Inmiddels werk ik al ruim 28 jaar met veel plezier bij mijn 1e werkgever maar zo af en toe slaan toch de kriebels toe. Midlife crises misschien?
Uiteindelijk de koe bij de hoorns gevat en besloten om een loopbaantraject op te starten.
De keuze voor een coach was relatief simpel. 3 voormalige collega’s hadden alleen maar enthousiaste verhalen over Simone de Winter. En 2 van hen waren inmiddels al aan een nieuwe werkuitdaging begonnen. Simone’s voorwaarde was wel dat we een klik hadden en voor mij is het belangrijk dat ik het advies van iemand ook echt vertrouw en aanneem.

Op dat gebied is het gelukkig goed gekomen en inmiddels hebben we een aantal afspraken achter de rug. Afspraken waarin ik op een speelse manier gedwongen werd om eens goed na te denken en keuzes te maken.
Fijn vind ik het feit dat Simone je alle ruimte geeft en vervolgens heel pasklaar een aantal termen en antwoorden teruggeeft die je misschien heel vanzelfsprekend gebruikt maar waarvan je je niet echt bewust bent. Dat geeft zowel feedback als bevestiging.
Grappig is ook het feit dat iedereen in de oefeningen natuurlijk een eigen stijl en snelheid heeft. Simone is daar heel flexibel in en past zich zonder moeite aan. Daarin zie je haar jarenlange ervaring terug.

Mijn traject is nog niet klaar. Maar op dit moment ben ik met veel energie bezig om me te oriënteren en gesprekken aan te gaan. Geen idee waar ik uit ga komen maar eens heel concreet met je eigen toekomst bezig zijn kan alleen maar positief uitpakken.
Naast de prima inhoudelijke begeleiding is Simone ook gewoon een leuk en lief mens. Dus je even bij haar terugtrekken in haar kantoor is zeker geen straf. De drop en chocolade staan klaar:)

Nora van der Kooij, business developer ABN AMRO

Ik ben blij dat je op mijn pad kwam, het was prettig om bij je langs te gaan, en een aandachtig luisterend oor te hebben, met een nuchtere kijk op de zaken! De steun die je gaf, het helder krijgen van prioriteiten. Ik wil je heel hartelijk bedanken voor dit alles!

Josée de Blecourt, voormalig head of design men, WE Fashion

Ik vond het eerlijk gezegd best spannend om een coachingstraject te beginnen. Wat wordt er van mij verwacht? Wat kan ik leren? En misschien is het wel heel ongemakkelijk om met een onbekende aan de slag te gaan? Al deze onnodige beren op de weg werden al gauw van tafel geveegd toen ik Simone ontmoette. Haar praktijk aan huis is een fijne rustige plek. En de kopjes thee en chocola zorgden er natuurlijk ook voor dat ik me al gauw thuis voelde 😉 

Simone stelde mij gauw op mijn gemak en ik voelde dat het goed klikte. Het is gewoon een heel leuk mens! Daarnaast hielp het mij heel erg dat ze met veel praktische voorbeelden (uit haar eigen ervaringen) kwam, wat voor mij een hoop inzichtelijk maakte. Na twee sessies bij haar thuis, werden we door het coronavirus gedwongen om de rest van de sessies online voort te zetten. Het was even wennen, maar al gauw ging dit van een leien dakje. Sterker nog, het was soms zelfs best fijn om in je eigen, vertrouwde huis te zitten tijdens de gesprekken-op-afstand met Simone.

In korte tijd heb ik een hoop adviezen, leermomenten en praktische tips meegekregen. Ik voel me een stuk zelfverzekerder op mijn werk, ben een milder mens, schuif onbelangrijke dingen aan de kant en geniet daardoor meer van de dingen die er wel toe doen. Dankjewel daarvoor!

Anoniem, vrouw, eindredacteur

Simone de Winter is één van de coaches waar onze medewerkers zich tot kunnen wenden als ze coaching vragen hebben. Dit kan specifiek op het gebied van hun loopbaan zijn, maar ook andere vragen zoals samenwerking, profilering of balans werk-privé kunnen aan de orde komen. Simone combineert zakelijkheid met toegankelijkheid die heel prettig is. Zij is helder en duidelijk in haar communicatie, doortastend en motiverend waar nodig. Simone gaat de confrontatie niet uit de weg. Zij doet dit op een manier die uitnodigt om het gesprek met elkaar aan te gaan en te blijven leren.

Hella Hendricks, HR-adviseur KNMG

Simone is een no-nonsense loopbaancoach, met een scherp analytisch oog voor talent, mogelijkheden en persoonlijke valkuilen. Ze is positief, helder en af en toe lekker confronterend. Ik kwam bij Simone binnen met de nodige twijfels en frustraties over mijn (werkzame) toekomst, en ging na een aantal sessies weg met hernieuwde energie; en nieuwe, frisse ideeën over de voortzetting van mijn loopbaan.

Adrian, eindredacteur TV

Bij Simone de Winter ben je op de juiste plaats als je een gedegen coaching wilt en écht verder wilt komen. Simone doet niet aan een ‘quick fix’ of aan ‘trucjes’. Zij wil weten wat voor mens je bent en wat je beweegt. Grote kans dat jouw drijfveren mede bepalen tegen welke dingen je op je werk aanloopt. En natuurlijk heeft iedereen zelf ook zo haar moeiten en minpunten. Bij Simone kunnen die aan bod komen: zij oordeelt niet en heeft geduld bij het zoeken naar wegen die bij jou passen. In jouw eigen tempo. Ik heb met Simone eerlijk kunnen kijken naar mijn eigen aandeel in bepaalde situaties en of en waar bij mij zelf ruimte voor verandering zit. Daarbij is het uitgangspunt altijd geweest: waardeer en behoud je kwaliteiten, kies als dat nodig is en schaaf bij waar dat kan. Niks moet, veel mag en uiteindelijk is het aan jou zelf de richting te bepalen. Simone is een fijne en betrouwbare gids om daarbij aan je zijde te hebben.

Antina de Jong, jurist en Ethicus, KNMG

Nadat ik op mijn werk een promotie had gekregen, ben ik via Personeelszaken van mijn werkgever bij Simone de Winter terechtgekomen. Ik was op zoek naar iemand die mij kon leren hoe ik met mijn nieuwe, leidinggevende, functie om moet gaan. Hoe pak ik bepaalde situaties aan, zoals het spreken met collega’s die niet doen wat ik zeg, hoe krijg ik mensen overtuigd van mijn mening, wat laat ik lopen en waar bijt ik mij juist in vast. Simone bleek voor mij de juiste persoon te zijn. Ze hield mij een goedwerkende spiegel voor, waar ik zeer veel aan heb gehad. Ze is direct, neemt geen blad voor de mond en is streng op een voor mij prettige manier.

Gedurende het traject, dat enkele maanden duurde, begon ik te twijfelen of ik wel op de goede plek zat, bij mijn werkgever. Ik miste bepaalde facetten in mijn werk en wilde graag weer iets om handen hebben. Simone heeft mij ook daarbij heel erg goed geholpen. Ze heeft mij door middel van zeer gericht vragen en het inzetten van ‘simpele’ spelletjes een goed beeld gegeven van wat ik nou eigenlijk zélf wil. Ik kreeg dat in een eerder stadium niet voor elkaar, omdat ik niet wist wat het was. Daarna heeft ze mij zeer goed helpen voorbereiden bij de uitgebreide sollicitatieprocedure.

Anoniem, man, manager Publieke Omroep

Ik heb het coachtraject als zeer prettig en leerzaam ervaren. Simone heeft mij met een aantal doelgerichte oefeningen geholpen mijzelf beter te leren kennen. Simone straalt rust uit, neemt de tijd, laat je vertellen en zet je aan tot nadenken.

Sander Helfensteijn, pensioen specialist Willis Towers Watson

In het najaar van 2013 ben ik gestart met coaching bij Simone nadat ik me realiseerde dat ik erg veel stress ervaarde en bepaalde symptomen van een aanstaande burn-out begon te vertonen. Vanuit mijn werkgever werd deze mogelijkheid voor coaching gefaciliteerd. Middels een aantal praktische (oefen)sessies en feedback van anderen heb ik veel over mijzelf geleerd, bijvoorbeeld mijn sterke punten maar ook de bijbehorende valkuilen. Ook heb ik geleerd mijn werk in het juiste perspectief te plaatsen waardoor de stress die ik toen nog ervaarde fors is afgenomen (bijvoorbeeld: ‘Wat is het ergste wat er kan gebeuren?’). Daarnaast heb ik een aantal zaken geleerd waardoor ik mijn werkvoorraad beter weet te managen. Nu spreek ik nog twee keer per jaar af met Simone voor een soort ‘onderhoud sessie’. Op mijn werk ben ik de afgelopen jaren hard doorgegroeid in mijn rol en verantwoordelijkheden. Door twee keer per jaar een spiegel voorgehouden te krijgen en te worden gecoacht op specifieke aspecten, ben ik telkens in staat mijn ambities voor mijn werk, maar ook de balans met thuis te kaderen en vervolgens zelf te realiseren. Dit is ook een belangrijke reden waarom ik na een coaching sessie met Simone altijd weer vol energie zit en weet waar ik wat moet bijsturen.

Anoniem, man, senior consultant

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

neem dan contact met mij op.

06-44728473