Referenties

Wat anderen over mij zeggen

Simone is een heel goede, pragmatische en prettige coach. Ze weet wat ze kan en waar ze goed in is. Kan op sympathieke wijze een spiegel voorhouden en is daarin zeer effectief.

Is niet bang om het proces ten goede te beïnvloeden als ze daartoe aanleiding ziet. Kortom Simone is een zeer gewaardeerd coach waar wij nog hopen jaren mee samen te werken

Karen Willems en Sandy Abrahams namens de NOS

Simone denkt in mogelijkheden en het werkt aanstekelijk om daarin mee te gaan. Ze is doortastend, en stimuleerde mij om verlangens en dromen serieus te nemen bij het uitstippelen van mijn verdere loopbaan. Ze nodigde mij uit, op enthousiaste wijze en met behulp van goede en originele opdrachten, om buiten de kaders te denken. Tegelijkertijd zorgde haar pragmatische benadering ervoor dat tijdens het coaching traject ook heel praktische overwegingen voortdurend onderwerp van gesprek bleven.

Het traject liep voor mij uit op een stap in het diepe, een stap richting meer variatie in mijn werkzaamheden en meer vrijheid in de manier van indelen daarvan. Simone heeft mij op heel prettige en constructieve wijze begeleid richting die stap, waardoor ik deze met vertrouwen tegemoet ben gegaan.

Roselien Herderschee, journalist

In de samenwerking met Simone is het meest kenmerkend de ‘no-nonsense’  aanpak, heel praktisch. Daardoor leverde het voor mij direct al resultaat op. Simone is daarnaast een heel prettig mens, waarbij de intake ook een goede graadmeter is of het traject waar je samen gaat instappen ook gaat werken. Met een gerust hart kan ik mensen bij haar aandragen om ze te verder helpen met een coaching vraag. Dat heb ik een aantal keer al gedaan.

Anoniem, vrouw, manager

Ik heb Simone via een collega leren kennen en  wat ik belangrijk vind is dat er direct een klik voor mij was .

Simone heeft visie en draagt haar visie uit! Zij gaat doelgericht aan de slag en binnen korte tijd heb ik, door gebruik te maken van de kernkwadranten, geleerd om zicht te krijgen in mijn kwaliteiten en wat het doet als je daarin ‘doorslaat’.

Het ‘doorslaan’ zorgt voor problemen en samen hebben we gekeken naar mogelijkheden om hiermee om te leren gaan.

Nuttig, bruikbaar en doelgericht! Ik kan verder maar en vind het een cadeautje om jaarlijks  twee maal op APK te mogen gaan.

Dolly Batenburg, schooldirecteur

Ben inmiddels 52 jaar en vond het tijd om stil te staan bij mijn verdere werkzame leven.
Inmiddels werk ik al ruim 28 jaar met veel plezier bij mijn 1e werkgever maar zo af en toe slaan toch de kriebels toe. Midlife crises misschien?
Uiteindelijk de koe bij de hoorns gevat en besloten om een loopbaantraject op te starten.
De keuze voor een coach was relatief simpel. 3 voormalige collega’s hadden alleen maar enthousiaste verhalen over Simone de Winter. En 2 van hen waren inmiddels al aan een nieuwe werkuitdaging begonnen. Simone’s voorwaarde was wel dat we een klik hadden en voor mij is het belangrijk dat ik het advies van iemand ook echt vertrouw en aanneem.

Op dat gebied is het gelukkig goed gekomen en inmiddels hebben we een aantal afspraken achter de rug. Afspraken waarin ik op een speelse manier gedwongen werd om eens goed na te denken en keuzes te maken.
Fijn vind ik het feit dat Simone je alle ruimte geeft en vervolgens heel pasklaar een aantal termen en antwoorden teruggeeft die je misschien heel vanzelfsprekend gebruikt maar waarvan je je niet echt bewust bent. Dat geeft zowel feedback als bevestiging.
Grappig is ook het feit dat iedereen in de oefeningen natuurlijk een eigen stijl en snelheid heeft. Simone is daar heel flexibel in en past zich zonder moeite aan. Daarin zie je haar jarenlange ervaring terug.

Mijn traject is nog niet klaar. Maar op dit moment ben ik met veel energie bezig om me te oriënteren en gesprekken aan te gaan. Geen idee waar ik uit ga komen maar eens heel concreet met je eigen toekomst bezig zijn kan alleen maar positief uitpakken.
Naast de prima inhoudelijke begeleiding is Simone ook gewoon een leuk en lief mens. Dus je even bij haar terugtrekken in haar kantoor is zeker geen straf. De drop en chocolade staan klaar:)

Nora van der Kooij, business developer ABN AMRO

Ik ben blij dat je op mijn pad kwam, het was prettig om bij je langs te gaan, en een aandachtig luisterend oor te hebben, met een nuchtere kijk op de zaken! De steun die je gaf, het helder krijgen van prioriteiten. Ik wil je heel hartelijk bedanken voor dit alles!

Josée de Blecourt, voormalig head of design men, WE Fashion

Ik vond het eerlijk gezegd best spannend om een coachingstraject te beginnen. Wat wordt er van mij verwacht? Wat kan ik leren? En misschien is het wel heel ongemakkelijk om met een onbekende aan de slag te gaan? Al deze onnodige beren op de weg werden al gauw van tafel geveegd toen ik Simone ontmoette. Haar praktijk aan huis is een fijne rustige plek. En de kopjes thee en chocola zorgden er natuurlijk ook voor dat ik me al gauw thuis voelde 😉 

Simone stelde mij gauw op mijn gemak en ik voelde dat het goed klikte. Het is gewoon een heel leuk mens! Daarnaast hielp het mij heel erg dat ze met veel praktische voorbeelden (uit haar eigen ervaringen) kwam, wat voor mij een hoop inzichtelijk maakte. Na twee sessies bij haar thuis, werden we door het coronavirus gedwongen om de rest van de sessies online voort te zetten. Het was even wennen, maar al gauw ging dit van een leien dakje. Sterker nog, het was soms zelfs best fijn om in je eigen, vertrouwde huis te zitten tijdens de gesprekken-op-afstand met Simone.

In korte tijd heb ik een hoop adviezen, leermomenten en praktische tips meegekregen. Ik voel me een stuk zelfverzekerder op mijn werk, ben een milder mens, schuif onbelangrijke dingen aan de kant en geniet daardoor meer van de dingen die er wel toe doen. Dankjewel daarvoor!

Anoniem, vrouw, eindredacteur

14 januari 2022 begonnen we met deze ´reis´ en sindsdien heb ik een hoop inzichten gekregen. Micropauzes, even plannen is niet saai en de stuiterballen zijn een aantal die ik niet snel zal vergeten. Bedankt voor het meedenken, de tissues en dat je me uitdaagde om zo meer inzicht te krijgen in mezelf. Fijn dat ik even zacht kan landen.

Anoniem, vrouw, redacteur

Na meerdere keren te zijn uitgevallen en verscheiden soorten coaching, via het werk met Simone in contact gekomen.

Ze pakte meteen de koe bij de horens en was de eerste coach die ervoor zorgde dat ik echt naar de basis terug ging en vanaf 0 begon (werk, sport, rusten, contacten) en dat het niet betekende dat dit “altijd” zo zou blijven…….waar ik zo bang voor was.

Langzaam opbouwen zodat de basis solide, goed en stabiel is. Goed luisteren naar je lichaam, de signalen herkennen en naar handelen.

Ik heb me in die periode volledig overgegeven en ben Simone hier heel dankbaar voor. Ik heb mijn werk en privéleven weer op orde. Weet signalen te signaleren en herkennen en ben me bewust van mijn lichaam. Voor mij een hele goede, veilige en vertrouwde manier om “nooit meer burn-out te raken”.

Deborah, anesthesiemedewerkster

“Eigenlijk wist ik nog heel weinig over overspannen zijn. En welke dingen je dan helpen of breken.

Simone is een fijne, nuchtere coach die je kan helpen met het begrijpen van wat er concreet in je lijf en hoofd gebeurt wanneer je stressklachten hebt. Dankzij haar sessies heb ik mijzelf beter leren kennen en kon ik met praktische tips aan de slag om terug te keren. Nu ben ik weer gelukkig en gezond aan het werk. Ik ben haar onwijs dankbaar. Dit zijn lessen waar je je leven lang wat aan hebt.”

Felicia, community manager

Wat ik erg prettig vind om te merken bij Simone is dat ze gehoor geeft aan mijn eigen behoefte wat betreft het coachingstraject.

Ik wilde mij vooral focussen op de huidige uitdagingen waar ik tegenaan loop. Tijdens ons kennismakingsgesprek heb ik duidelijk aangegeven dat ik niet wil dat er in mijn verleden en mijn trauma’s gegraven wordt, omdat ik hier al hard aan heb gewerkt.  

Ik wilde graag tools krijgen voor de situaties waar ik tegenaan liep bij mijn huidige werkgever. Simone heeft hier naar geluisterd en mij heel goed geholpen met het verbreken van patronen en mijn grenzen beter aangeven zowel op werk als in privé situaties.

Ik heb een andere culturele achtergrond dan Simone, maar tijdens het hele traject heeft zij hier ontzettend veel begrip en respect voor gehad. Dat bepaalde conditioneringen hieruit voortkomen hier hebben we samen naar gekeken zonder er de druk op te leggen dat dit anders moet.

Simone geeft mij een veilig gevoel, ze is nuchter en heeft humor.

Anoniem, vrouw, Functioneel Beheerder

Simone de Winter is één van de coaches waar onze medewerkers zich tot kunnen wenden als ze coaching vragen hebben. Dit kan specifiek op het gebied van hun loopbaan zijn, maar ook andere vragen zoals samenwerking, profilering of balans werk-privé kunnen aan de orde komen. Simone combineert zakelijkheid met toegankelijkheid die heel prettig is. Zij is helder en duidelijk in haar communicatie, doortastend en motiverend waar nodig. Simone gaat de confrontatie niet uit de weg. Zij doet dit op een manier die uitnodigt om het gesprek met elkaar aan te gaan en te blijven leren.

Hella Hendricks, HR-adviseur KNMG

Simone is een no-nonsense loopbaancoach, met een scherp analytisch oog voor talent, mogelijkheden en persoonlijke valkuilen. Ze is positief, helder en af en toe lekker confronterend. Ik kwam bij Simone binnen met de nodige twijfels en frustraties over mijn (werkzame) toekomst, en ging na een aantal sessies weg met hernieuwde energie; en nieuwe, frisse ideeën over de voortzetting van mijn loopbaan.

Adrian, eindredacteur TV

Bij Simone de Winter ben je op de juiste plaats als je een gedegen coaching wilt en écht verder wilt komen. Simone doet niet aan een ‘quick fix’ of aan ‘trucjes’. Zij wil weten wat voor mens je bent en wat je beweegt. Grote kans dat jouw drijfveren mede bepalen tegen welke dingen je op je werk aanloopt. En natuurlijk heeft iedereen zelf ook zo haar moeiten en minpunten. Bij Simone kunnen die aan bod komen: zij oordeelt niet en heeft geduld bij het zoeken naar wegen die bij jou passen. In jouw eigen tempo. Ik heb met Simone eerlijk kunnen kijken naar mijn eigen aandeel in bepaalde situaties en of en waar bij mij zelf ruimte voor verandering zit. Daarbij is het uitgangspunt altijd geweest: waardeer en behoud je kwaliteiten, kies als dat nodig is en schaaf bij waar dat kan. Niks moet, veel mag en uiteindelijk is het aan jou zelf de richting te bepalen. Simone is een fijne en betrouwbare gids om daarbij aan je zijde te hebben.

Antina de Jong, jurist en Ethicus, KNMG

Nadat ik op mijn werk een promotie had gekregen, ben ik via Personeelszaken van mijn werkgever bij Simone de Winter terechtgekomen. Ik was op zoek naar iemand die mij kon leren hoe ik met mijn nieuwe, leidinggevende, functie om moet gaan. Hoe pak ik bepaalde situaties aan, zoals het spreken met collega’s die niet doen wat ik zeg, hoe krijg ik mensen overtuigd van mijn mening, wat laat ik lopen en waar bijt ik mij juist in vast. Simone bleek voor mij de juiste persoon te zijn. Ze hield mij een goedwerkende spiegel voor, waar ik zeer veel aan heb gehad. Ze is direct, neemt geen blad voor de mond en is streng op een voor mij prettige manier.

Gedurende het traject, dat enkele maanden duurde, begon ik te twijfelen of ik wel op de goede plek zat, bij mijn werkgever. Ik miste bepaalde facetten in mijn werk en wilde graag weer iets om handen hebben. Simone heeft mij ook daarbij heel erg goed geholpen. Ze heeft mij door middel van zeer gericht vragen en het inzetten van ‘simpele’ spelletjes een goed beeld gegeven van wat ik nou eigenlijk zélf wil. Ik kreeg dat in een eerder stadium niet voor elkaar, omdat ik niet wist wat het was. Daarna heeft ze mij zeer goed helpen voorbereiden bij de uitgebreide sollicitatieprocedure.

Anoniem, man, manager Publieke Omroep

Ik heb het coachtraject als zeer prettig en leerzaam ervaren. Simone heeft mij met een aantal doelgerichte oefeningen geholpen mijzelf beter te leren kennen. Simone straalt rust uit, neemt de tijd, laat je vertellen en zet je aan tot nadenken.

Sander Helfensteijn, pensioen specialist Willis Towers Watson

In het najaar van 2013 ben ik gestart met coaching bij Simone nadat ik me realiseerde dat ik erg veel stress ervaarde en bepaalde symptomen van een aanstaande burn-out begon te vertonen. Vanuit mijn werkgever werd deze mogelijkheid voor coaching gefaciliteerd. Middels een aantal praktische (oefen)sessies en feedback van anderen heb ik veel over mijzelf geleerd, bijvoorbeeld mijn sterke punten maar ook de bijbehorende valkuilen. Ook heb ik geleerd mijn werk in het juiste perspectief te plaatsen waardoor de stress die ik toen nog ervaarde fors is afgenomen (bijvoorbeeld: ‘Wat is het ergste wat er kan gebeuren?’). Daarnaast heb ik een aantal zaken geleerd waardoor ik mijn werkvoorraad beter weet te managen. Nu spreek ik nog twee keer per jaar af met Simone voor een soort ‘onderhoud sessie’. Op mijn werk ben ik de afgelopen jaren hard doorgegroeid in mijn rol en verantwoordelijkheden. Door twee keer per jaar een spiegel voorgehouden te krijgen en te worden gecoacht op specifieke aspecten, ben ik telkens in staat mijn ambities voor mijn werk, maar ook de balans met thuis te kaderen en vervolgens zelf te realiseren. Dit is ook een belangrijke reden waarom ik na een coaching sessie met Simone altijd weer vol energie zit en weet waar ik wat moet bijsturen.

Anoniem, man, senior consultant

Door een burn out ben ik bij Simone terecht gekomen en ik ben ontzettend blij dat ik voor Simone gekozen heb. Simone is een ervaren en pragmatische coach die goed aanvoelt wat je nodig hebt. Met een grondige analyse van het ontstaan van de burn-out, het uitdiepen van specifieke onderdelen hieruit en het aanreiken van verschillende tools om te herstellen en herhaling in de toekomst te voorkomen ben ik uit mijn burn out gekomen. Verder heb ik ook de middelen in handen om het nooit meer te laten gebeuren of in ieder geval veel eerder aan te zien komen. Een burn out is vreselijk, maar achteraf gezien kijk ik terug op een van de meest leervolle periodes in mijn leven!

Anoniem, man, manager

Toen ik bij Simone aanklopte, was ik zo moe dat ik ervan in paniek was. Ze gaf me meteen het vertrouwen dat het weer goed zou komen.

Samen gingen we op zoek naar manieren om meer rust in te bouwen in mijn bomvolle dag. Simone liet me zien dat zelfs het drukste schema ruimte heeft voor korte ontspanningsmomenten – en dat die uiteindelijk tijd opleveren.

Ook onderzochten we waar mijn stress vandaan kwam. Welk gedrag en welke keuzes mij druk bezorgden, en hoe ik daar anders mee om kon gaan.

De paniek verdween snel. Mijn traject met Simone was heel praktisch, heel effectief en heel veel waard.

Dieuwke, journalist

In een onrustige en lastige periode heeft Simone mij uitstekend geholpen om het overzicht in het leven terug te krijgen.

Ze biedt een luisterend oor, maar spreekt ook hardop uit wat jij op dat moment nog niet durft of kan. Ze herkende mijn problemen snel en liet me met creatieve oefeningen zélf ontdekken waar ik in de toekomst behoefte aan heb. Ik leerde in de sessies ook welke zaken mij energie geven en welke niet; zowel op werk- als privévlak.

Deze handvatten en goede tips om duurzaam te werken hebben mij enorm geholpen om op het juiste tempo en met de goede randvoorwaarden te re-integreren.

Jelle, journalist

Fijne coachingssessies met Simone gehad waarin wij bespraken hoe ik kon herstellen, hoe ik mijn werkzaamheden en activiteiten het beste kan opbouwen, zowel op het werk maar ook in privésfeer. Ook keken we naar de oorzaken van mijn overspannenheid en hoe ik het in de toekomst kan voorkomen. Verder heb ik ook tips ontvangen hoe om te gaan met situaties waar ik gedurende het traject tegenaan liep (bijv. hoe ik mijn grenzen (beter) kan aangeven en ruimte kon maken voor herstel). Het resultaat is dat ik op een rustige manier mijn werkzaamheden/activiteiten heb opgebouwd en weer gezond ben teruggekeerd in mijn functie en heb geleerd hoe ik overspannenheid in de toekomst kan voorkomen (o.a. door meer rust-/herstelmomenten in te lassen gedurende de dag, de signalen heb leren herkennen en door mijn grenzen duidelijk aan te geven). Het traject heeft mij, naast een goed herstel en gezonde opbouw, op heel veel meer vlakken geholpen, zo heeft het onder meer rust en ontspanning in mijn dagelijkse leven gebracht.
Louise, jurist

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

neem dan contact met mij op.

06-44728473