Over Simone

Mijn eigen ‘lef momenten’ hebben mij verder gebracht en dat is wat ik anderen ook gun.

De rode draad in mijn werk is mijn nieuwsgierigheid naar mensen en mijn wens bij te dragen aan hun groei en ontwikkeling. Met mijn motto ‘waar een wil is, is een weg’ probeer ik mensen te motiveren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als je iets echt wilt je het ook kunt bereiken. Mijn eigen ‘lef momenten’ hebben mij in ieder geval verder gebracht en dat is wat ik anderen ook gun.

Na mijn studie psychologie en mijn aio-baan ambieerde ik een baan als loopbaanadviseur. De buitenwereld vond mij met mijn 25 jaar te jong. Toen het me uiteindelijk wel lukte als loopbaanadviseur aan de slag te gaan was ik te jong voor de opleiding. Na aandringen kreeg ik uiteindelijk via een individueel opleidingsprogramma de kans te bewijzen dat je op die leeftijd kan coachen Deze weg met hobbels en onzekerheden is een goede ervaring geweest. Niet alleen herken ik de onzekerheden bij anderen maar ik heb zelf ook ervaren dat als je een helder doel voor ogen hebt waar je in gelooft je veel kunt bereiken. Als je maar in beweging komt!

Vervolgens heb ik in het AMC gewerkt aan de opzet en uitbouw van een mobiliteitscentrum. Wat ik daar met name geleerd heb is dat als je iets wilt veranderen in een grote organisatie je simpelweg ergens moet beginnen. Start, maak kleine concrete stappen, evalueer, stel bij en zorg dat de resultaten zich als een olievlek uitbreiden.

Bij Converge (adviesbureau voor outplacement, loopbaanadvies en coaching voor hoger management en professionals) heb ik gewerkt als coach, trainer, projectleider en omzetverantwoordelijke accountmanager. Ik heb verschillende branches leren kennen waaronder de luchtvaart, financiële dienstverlening, advocatuur en overheidsinstellingen. Omdat de vraag naar maatwerkprogramma’s toenam heb ik het initiatief genomen het onderdeel ‘Training en Development’ op te zetten, waar ik vervolgens verantwoordelijk voor was.

Sinds 2008 ben ik als zelfstandig ondernemer actief met De Winter Consult. Een coaching praktijk aan huis, dat leek me na de geboorte van mijn zoon een ideale combinatie met het gezinsleven en een mooie nieuwe uitdaging op mijn 40e. Met de komst van de kinderen kan ik in alle opzichten goed ervaren wat het betekent om te werken en daarnaast een druk gezinsleven te hebben. Het betekent continu keuzes maken en trouw blijven aan waar ik mijn focus wil leggen. Leerzaam en het heeft mijn werk als coach zeker verrijkt.

De laatste jaren ben ik ook actief daar waar de samenwerking niet lekker loopt tussen collega’s of binnen teams. Een mooie nieuwe ontwikkeling en uitdaging.

Al heel wat jaren lever ik een bijdrage aan de groei en ontwikkeling van mensen. Als mensen ook na verloop van tijd bevestigen dat het traject belangrijk is geweest in hun ontwikkeling geeft dat een rijk gevoel. Het is en blijft een mooi en boeiend vak!

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

neem dan contact met mij op.

06-44728473