Over Simone

Mijn eigen ‘lef momenten’ hebben mij verder gebracht en dat is wat ik anderen ook gun.

De rode draad in mijn werk is mijn nieuwsgierigheid naar mensen en mijn wens bij te dragen aan hun groei, ontwikkeling en gezondheid. Met mijn motto ‘waar een wil is, is een weg’ probeer ik mensen te motiveren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als je iets echt wilt je het ook kunt bereiken. Mijn eigen ‘lef momenten’ hebben mij in ieder geval verder gebracht en dat is wat ik anderen ook gun.

Na mijn studie psychologie en mijn aio-baan ambieerde ik een baan als loopbaanadviseur. De buitenwereld vond mij met mijn 25 jaar te jong. Toen het me uiteindelijk wel lukte als loopbaanadviseur aan de slag te gaan was ik te jong voor de opleiding. Na aandringen kreeg ik uiteindelijk via een individueel opleidingsprogramma de kans te bewijzen dat je op die leeftijd kan coachen Deze weg met hobbels en onzekerheden is een goede ervaring geweest. Niet alleen herken ik de onzekerheden bij anderen maar ik heb zelf ook ervaren dat als je een helder doel voor ogen hebt waar je in gelooft je veel kunt bereiken. Als je maar in beweging komt!

Vervolgens heb ik in het AMC gewerkt aan de opzet en uitbouw van een mobiliteitscentrum. Wat ik daar met name geleerd heb is dat als je iets wilt veranderen in een grote organisatie je simpelweg ergens moet beginnen. Start, maak kleine concrete stappen, evalueer, stel bij en zorg dat de resultaten zich als een olievlek uitbreiden.

Bij Converge (adviesbureau voor outplacement, loopbaanadvies en coaching voor hoger management en professionals) heb ik gewerkt als coach, trainer, projectleider en omzetverantwoordelijke accountmanager. Ik heb verschillende branches leren kennen waaronder de luchtvaart, financiële dienstverlening, advocatuur en overheidsinstellingen. Omdat de vraag naar maatwerkprogramma’s toenam heb ik het initiatief genomen het onderdeel ‘Training en Development’ op te zetten, waar ik vervolgens verantwoordelijk voor was.

 Sinds 2008 ben ik als zelfstandig ondernemer actief met De Winter Consult. Een coaching praktijk aan huis, dat leek me na de geboorte van mijn zoon een ideale combinatie met het gezinsleven en een mooie nieuwe uitdaging op mijn 40e. Met de komst van de kinderen kan ik in alle opzichten goed ervaren wat het betekent om te werken en daarnaast een druk gezinsleven te hebben. Het betekent continu keuzes maken en trouw blijven aan waar ik mijn focus wil leggen. Leerzaam en het heeft mijn werk als coach zeker verrijkt.

Aangezien ik steeds meer mensen met stressklachten in de praktijk kreeg ben ik me daar verder in gaan verdiepen en laten opleiden. Ik wilde beter begrijpen wat er gebeurt bij stress en burn-out. Waar komen bijvoorbeeld de fysieke klachten vandaan? Een goede beslissing want de begeleiding vraagt echt om een andere benadering. Het is heel dankbaar werk om te zien dat mensen daadwerkelijk opknappen en weer energiek in het leven komen te staan. Tegelijkertijd heeft het bij mij aangewakkerd om veel meer in gesprek te gaan met mensen/ bedrijven over hoe je ervoor zorgt dat je energiek en gezond blijft werken. Zeker in deze turbulente tijden geen overbodige luxe, hoewel preventie wat mij betreft altijd voorop moet staan.

Dit heeft geresulteerd in de Gezond Werken Company waarin we zoveel mogelijk mensen/organisaties/ bedrijven en teams op een speelse wijze uitdagen om op een gezonde manier te werken. Voor mij betekent dat weer volop in ontwikkeling zijn, de energie voelen stromen, bouwen en samenwerken.

Laat ik het individuele coachen dan los? Nee natuurlijk niet, ik wil het allebei en lekker breed houden. Als ik maar kan bijdragen aan de groei, ontwikkeling en gezondheid van mensen. Op naar de volgende 10 of misschien zelfs wel 15 jaar!

 

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

neem dan contact met mij op.

06-44728473