Goed om te lezen hoe de werkende wereld door een starter ervaren kan worden. Vol met drempels en hobbels. En zo waardevol dat een werkgever daar aandacht voor heeft en de mogelijkheid biedt er meteen mee aan de slag te gaan! Voor beiden een win-win.

‘Ik wilde alles perfect doen’
Mijn allereerste baan bij een groot bekend bedrijf vond ik heel spannend. Al snel werd ik als nieuwe vis in de vijver in ruimtes gegooid met belangrijke mensen met chique functietitels, die luid door elkaar heen praten en al een mooie carrière hadden gemaakt toen ik nog op de basisschool zat. Zij kwamen met boeiende, leuke ideeën en verhalen, terwijl ik daar maar stilletjes in een hoekje zat, wachtend totdat het uurtje voorbij was. Ik had nooit zin in deze vergaderingen en na afloop voelde ik mij een mislukking. Het kon toch wel beter, dacht ik? Toen ik eenmaal bij Simone terechtkwam, vond ik onze gesprekken erg confronterend, maar al gauw kon ik de vruchten plukken van al haar tips. Wat ik fijn vond aan Simone is dat zij mij inzichten gaf, die mij erg hebben geholpen om vervelende spanningen los te laten. ‘Iedereen maakt weleens een foutje’, zei ze dan. En ze had gelijk! Wat mij erg heeft geholpen is om op mijn manier mijn stem te laten horen. Simone heeft een aantal oefeningen met mij gedaan om op kantoor te gebruiken. In het begin vond ik dat doodeng, maar al gauw begon het te wennen. Ik voel mij nu veel zelfverzekerder op de werkvloer en durf mijn mening te delen. Ik zal nooit een luide, spraakzame persoon worden, maar mijn stem zal ik zeker laten horen!