Ja kijk mij daar nou eens lopen langs het strand. Gewoon vandaag op een doordeweekse werkdag. Is dat iets wat ik makkelijk doe?

Nou echt niet, zelfs na 15 jaar zelfstandig ondernemerschap niet. Voor velen een ideaal beeld. Die vrijheid om te doen en laten wat je zelf wilt. Maar dan moet je jezelf dat ook gunnen. En laat dat nou die 2 stemmetjes in mij zijn die lekker met elkaar aan het strijden zijn en tegenstrijdige argumenten aanvoeren. De ene zegt: “nou zeg ga eens werken, net vakantie gehad en nu alweer een dagje vrij nemen”? “Je kan je tijd beter besteden aan opdrachten, nieuwe programma’s, klanten etc. En dan dat andere stemmetje: “het is heerlijk weer, neem het er nou van, pluk de dag, geniet, jij kan het doen”. Herkenbaar?

Ik heb ze goed leren kennen in een Voice Dialoque Sessie en ben me er sindsdien veel meer van bewust dat die genieter wat meer aandacht mag krijgen. Dat ik wat milder mag zijn voor mezelf en me dat ook mag gunnen. Daarbij weet ik nu ook dat als ik wandel langs zee, ik mijn herstelsysteem aanzet en zo mijn creativiteit aanboor. Haha, deze laatste zin bewijst dat ik mezelf toch nog aan het verdedigen ben. Een goed reflectiemomentje voor deze coach. Zo blijven we gelukkig allemaal levenslang leren.