Coaching bij stress en burn-out

Om weer gezond en energiek in het leven te staan

Heb je het gevoel dat je op het randje loopt, teveel ballen in de lucht moet houden en er niet een ding fout mag gaan omdat dan het hele kaartenhuis instort?

Of

Ben je vaak moe, heb je geen zin, voel je je snel geïrriteerd, huilerig of ervaar je fysieke klachten (bijvoorbeeld stijve nek, schouders die vastzitten, hoofdpijn, benauwdheidsklachten, paniekaanvallen)?

Of

Heb je je ziek gemeld en het gevoel dat je tot niets meer in staat bent?

Dan is het de hoogste tijd om in te grijpen en jouw klachten aan te pakken! Een gezonde mate van stress helpt je om goed te presteren. Het maakt je alert en geconcentreerd en zet je aan tot actie. Teveel en langdurige stress en spanning zijn niet gezond. Sterker nog, chronische stress leidt tot klachten en kan ervoor zorgen dat je overspannen of uiteindelijk burn-out raakt. Je hebt dan langere tijd roofbouw op je lichaam gepleegd.

Graag help ik jou om te herstellen, de balans te vinden en weer te leren genieten.

Mijn aanpak

Het start met een vrijblijvende kennismaking waarin we nagaan wat jij nodig hebt en of ik de juiste persoon voor jouw begeleiding.

Tijdens de coaching volgen we het praktische, succesvolle en duurzame programma: ‘Nooit meer overspannen/burn-out!’ In 3 stappen leren genieten van werk en leven.

1.     Werken aan een gezonde fysieke basis
Allereerst is het van belang dat je gaat snappen wat er gebeurt bij aanhoudende stress in je lichaam, hoe je dit kan herkennen en wat je er vervolgens aan kan doen. Je maakt kennis met het stress- en herstelsysteem waardoor je leert begrijpen dat het van belang is om een balans te vinden tussen beide systemen. Je gaat ervoor zorgen dat je jouw accu op gaat laden en je energieker gaat voelen. Kortom, je leert goed voor jezelf zorgen.

2.     Bewustwording van signalen, aanleidingen en oorzaken van je stress/ burn-out klachten
Je leert jouw eerste signalen kennen die aangeven dat je belast begint te raken en voor jou als jouw goede raadgevers dienen. De aanleiding voor stress- en burn-out is vaak een combinatie van de privésituatie, werksituatie en de persoonlijkheid (o.a. perfectionisme, verantwoordelijkheidsgevoel, veel moeten en zorgdragen voor anderen). We brengen dat in kaart en gaan hiermee aan de slag.

3.     Bekwamen
Hoe leer je (op tijd!) ingrijpen in je situatie en herhaling voorkomen.
Hoe ga je bij uitval zorgen voor een goede terugkeer naar het werk en hoe hou je in het werk de balans in de gaten. Dit alles om te zorgen dat het nooit meer hoeft te gebeuren.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

neem dan contact met mij op.

06-44728473