Alex heeft geen coaching traject gevolgd. Dat heeft hij helemaal niet nodig. Hij verstaat van nature de kunst om heel dicht bij zijn gevoel te blijven en zijn wensen en dromen na te leven. Waar wij tal van belemmeringen zien houdt hij focus, maakt keuzes en doet waar hij het liefste mee bezig is. Schilderen, toneelspelen, ballet dansen en verhalen schrijven. Alex heeft de grote wens om beroemd te worden. Inmiddels is hij dat ook echt!

Er zijn exposities van zijn schilderijen, 10 kunstwerken zijn verkocht aan het Museum ‘Het Dolhuys’, hij speelt toneel, maakt films en er is een biografie over hem geschreven.

Alex is een echte levenskunstenaar waar ik enorm veel bewondering voor heb en veel mensen een voorbeeld aan zouden moeten nemen. Alex heeft namelijk wel een echte ‘beperking’; hij is geboren met het syndroom van Down. Alex heeft het geluk dat zijn moeder alles in het werk stelt om hem de kans te geven zich steeds verder te ontwikkelen. Er schuilt zoveel creativiteit in hem en samen halen ze er het maximale uit.

Recent heeft Alex de kans gekregen via het programma ‘Down with Johnny’ zijn eigen dansfilm te maken. De film is prachtig geworden. Hieronder kan je de film van Alex zien: de Zwanendans.

Bekijk hier het fragment uit het programma van Down with Johnny >>

Ik merk dat de film mij blijft ontroeren en eigenlijk zo goed weergeeft waar het in de coaching in essentie om draait. Heel dicht bij jezelf blijven om je van daaruit verder te ontwikkelen. Alex noemt zijn grootste talent dat hij zijn eigen stijl volgt en kijk eens wat hem dat brengt. Een voorbeeld voor ons allen!